Cal una segona volta

Tot canvia. Tot. Fins i tot les eleccions. Anys enrere el bipartidisme era quelcom normal, dos grans partits que copaven majories i governaven d'una manera més o menys tranquil·la alternant-se entre ells i, si calia, ajudant-se amb un partit menor més o menys afí a les idees del partit principal. Després les coses s'han anat esmicolant, gairebé sempre, per temes personals, de protagonisme, o simplement per voler aconseguir aquella somiada cadira que els permeti liderar uns grups polítics cada vegada més petits i menys diferenciats entre ells.

Ara, resulta que hi ha tants grups que treuen representació que han de pactar entre ells i, moltes vegades, cedint part del seu "ideari" per poder formar part del govern de torn.  Aquí els votants ens sentim traïts, ja que el vot que hem donat a una opció política ha estat utilitzat per fer alcalde a una persona que tu mai hauries votat. És lògic que es pacti per obtenir majories, però per què no es fa després de la primera votació, i es va a una segona amb els acords presos i mostrant a la ciutadania que s'ha acordat?

Al món del comerç, les eleccions, sobretot les municipals, ens afecten directament. Ens cal saber què votem, a qui ho fem i per què ho fem. Ens cal tenir clar que el nostre vot no es farà servir en contra nostre i que l'opció que hem votat serà transparent amb els acords post electorals que prenguin aquells a qui hem fet dipositaris de la nostra voluntat.

En cap cas estic en contra dels governs de coalició. Al contrari, com més amplis millor, ho prefereixo a les majories absolutes. Però cal tenir present que ja hem tingut aspectes poc edificants en eleccions anteriors, i aquesta manera de fer política no és gens bona, crea desafecció i menysvaloració de la nostra voluntat. Estic convençut que millorant la transparència millorarem la democràcia.

 

Alex Goñi i Febrer
President de PIMEComerç

 

Xat de PIMEC
Selecciona un departament
Un moment si us plau.