Intel·ligència emocional

Fa dies vaig assistir a una trobada d’experts en IA (Intel·ligència Artificial), i la veritat és que vaig sortir un xic preocupat ja que després de dues hores d'escoltar tota una colla de gurus, gairebé tots convençuts del fet que la IA ens ha de portar a un nou paradigma social, per a mi no va ser així.

Durant la trobada es van posar molts exemples dels grans avantatges que pot aportar la IA en el nostre dia a dia quotidià i, si, he de reconèixer que és cert, però el que em va preocupar va ser l'autonomia de la IA. El fet que puguem perdre la potestat de la seva creació, tema del qual es va parlar a la trobada com una possibilitat, i que em va neguitejar molt.

La nostra intel·ligència, la humana, genera empatia, comprensió, solidaritat, i moltes altres percepcions que ens fan intuïtius. És la Intel·ligència Emocional (IE) la que ens fa humans i, per tant, diferents.

Com a comerciant i representant del comerç de proximitat, reivindico cada vegada més la Intel·ligència Emocional. I la reivindico davant d'altres formes de venda que utilitzen la Intel·ligència Artificial per dirigir la voluntat dels clients d'una manera freda i mecànica. Nosaltres hem de treballar d'una manera més humana, transmetent als nostres clients sensacions que la IA no pugui crear com l’escalf, la confiança, l’amistat o l’ajuda.

No es tracta de fer una guerra entre models d'intel·ligència, es tracta d'aprofitar tot allò de bo que tingui la IA sense deixar de banda la nostra força: la Intel·ligència Emocional.

 

Àlex Goñi i Febrer
President de PIMEComerç

Xat de PIMEC
Selecciona un departament
Un moment si us plau.