Ens entenen?

Si la meva iaia Magdalena visqués i pogués veure la situació del comerç a Catalunya em diria: "nen, hem trepitjat merda". I sí, la veritat és que portem dos anys carregats de problemes, primer una pandèmia que ens ha portat a confinaments brutals i al tancament de molts comerços, i a continuació a un augment desbocat dels preus de l'energia i de les matèries primeres; i ara una guerra a Europa de difícil pronòstic. Tot això ens crea finalment un sentiment social d'enuig i de rebuig que ens fa albirar una etapa d'intranquil·litat i de reivindicació.

Els primers símptomes ja els estem patint: les vagues a l’ensenyament, al transport, als ports pesquers i altres sectors que ja s'anuncien i que s'aniran afegint. Hi ha descontentament amb la situació actual, sí, però també n’hi ha per la manca de solucions. S'han de prendre mesures urgents i la maquinària administrativa i política és lenta i feixuga. Nosaltres, com sempre hem fet, alertem, parlem, i vetllem perquè la realitat que patim l'entenguin els que han de prendre mesures per solucionar-la, si ens escolten amb molta atenció, només faltaria. Però amb la cara que fan ja veus clarament que no t'entenen, i aquí rau precisament el problema: no entenen què està passant i, per tant, és difícil que prenguin les decisions adients.

I mireu, fins aquí ho podria entendre. El que no entenc és que no escoltin el reguitzell de solucions que nosaltres els proposem. Si ells no saben què fer que escoltin els que sí que ho sabem; els que veiem com els companys del comerç pateixen cada dia per tirar endavant; els que parlem de salvar un teixit econòmic i social tan important com el comerç; els que, en definitiva, ens responsabilitzem de fer de portaveus i de pont entre les dues parts. La realitat és que, sovint, a l'altra banda del pont no hi ha ningú. 

 

Àlex Goñi i Febrer

President de PIMEComerç

Xat de PIMEC
Selecciona un departament
Un moment si us plau.