Ara ve Nadal!!

Bé, jo no sé si aquest any matarem el gall com diu la nadala, però el que sí que sé és que ho intentarem. No és que es presentin planeres, aquestes festes, no, però cal que reflexionem per situar-nos en una posició com sempre hem fet, donar el millor servei i rendibilitzar al màxim aquests dies. 

Sembla, però, que diferents condicionants estan alineant-se perquè això no passi: l'augment del cost de l’energia que irradia una pujada de costos en cascada, o dificultats logístiques de tota mena, incloent-hi un brutal augment de preus del comerç marítim. L'anunci d'una vaga de transport pels volts de les festes també cal tenir-lo en compte, així com una imprevisió mundial pel que fa a la manca de xips, petita peça que mou el món i que majoritàriament es fabrica a Àsia, concretament a Corea i a Taiwan. Ara Europa i els EUA s'han adonat que no tenim fàbriques de xips; qui en té la culpa? La culpa té pocs pares i ningú la vol, però si analitzem la situació i busquem responsables veurem que tothom diu el mateix: la globalització, i ens quedem tan amples. Doncs jo crec que li hem de donar un altre nom: ineptitud i manca de previsió estratègica, i aquí ja podem posar noms i cognoms.

Tornant al Nadal que ve, crec que estem alarmant massa els nostres clients, és evident que els mitjans tenen tema i l'aprofiten, i potser fins i tot tenen un xic de raó quan parlen d'especulació i d'alarmisme per avançar vendes. Sí, es pot donar en algun cas i si fos així crec que és una equivocació, no és bo espantar els clients amb una possible manca de productes; cada any hi ha productes que s'exhaureixen i això no serà patrimoni d'aquest any. Crear psicosis alarmistes no és bo per al bon funcionament de les vendes de Nadal, asserenem-nos i actuem amb seny, els problemes els resoldrem com sempre hem fet. No cal fer-ne un altaveu, recordeu que són dies de pau i serenor.

 

Àlex Goñi i Febrer

President de PIMEComerç

Xat de PIMEC
Selecciona un departament
Un moment si us plau.