Penseu en petit!

Fa temps que des de Pimec hem començat a treballar de valent per intentar que, quan les diferents administracions publiquin normes o lleis referides al sector econòmic, pensin que el 99,8 % del teixit empresarial són petites i mitjanes empreses.

La veritat és que parlar-ne ja ho fan, inclús s'omplen la boca fent-ho, però el cert és que els resultats no són en cap cas els que voldríem, perquè una cosa és pensar en els petits i una altra conèixer els petits, les seves dificultats, les seves il·lusions, el seu esforç diari i, fins i tot, la seva aportació al bé comú.

La distància que hi ha entre molts dels nostres polítics i la realitat empresarial cada vegada és més gran. Sempre s'ha dit que no es pot odiar ni estimar allò que no es coneix, i és cert, la majoria de persones que estan en llocs on la política les ha situat no coneixen el món real dels petits empresaris i, per tant, és difícil que puguin fer accions que beneficiïn la seva continuïtat. Sempre hi ha la solució màgica: apujar impostos, la pitjor de totes, ja que és la que frena la iniciativa i representa un llast per a la continuïtat dels petits.

A vegades costa entendre certes decisions, i no és bo sentir-nos només com un element productiu que té com a fita mantenir unes institucions farragoses, insensibles i sordes a les nostres demandes; a vegades cal saber si estem a la banda dels bons o a la dels dolents, és difícil avui entendre algunes decisions.

En moments molt difícils, i ara estem en un de molt difícil, calen decisions valentes i generoses que es basin en el coneixement real de la situació. Això avui no és així, ja ho he dit al començament de l’escrit.

Si us plau, penseu en petit, però abans conegueu els petits. 

Àlex Goñi i Febrer

President de PIMEComerç

Xat de PIMEC
Selecciona un departament
Un moment si us plau.