Centrem-nos

A Catalunya ens hem de centrar, ara que sembla que moltes peces s'estan posant a lloc crec que tots hem de fer un esforç per aconseguir que aquesta conjunció funcioni. Tenim nou govern, tenim indults, tenim a tocar els Next Generation i la maleïda COVID sembla que remet d'una manera evident. Ara cal que el teixit econòmic i social de Catalunya ens esforcem a deixar enrere aquest any i mig de malson i ens posem a treballar per tirar endavant el país.

Aquesta és una tasca de conjunt i de generositat per totes les parts, ja que és molt clar que o en sortim junts o no en sortirem. Sortir-ne junts vol dir que l'esforç potser requerirà perdre posicions que teníem, tant empresaris com treballadors, i acollir-nos a unes renúncies conjuntes que ens beneficiïn a les dues parts, renúncies transitòries que ens permetin reforçar estructures que la pandèmia ha deixat molt mal parades.

En el món del comerç i la restauració, sectors que es troben entre els més afectats, caldrà que les administracions col·laborin de valent en la recuperació de les sinergies perdudes mitjançant ajuts directes potents i ràpids, i també crec que aquí la reducció d'impostos o de l’IVA seria molt benvinguda.

Tot i això, no cal dir que per a nosaltres el millor ajut és que les vendes tornin a nivells precrisi, que el sector del turisme recuperi la vitalitat que tenia i que tot l'entorn econòmic que es mou al nostre voltant funcioni altra vegada.

Estic segur que tindrem seny i que posarem per davant de les demandes individuals, molt lícites en altres moments, les col·lectives, les de grup, aquelles que en moments de perill o necessitat ens fan forts i ens permeten sortir-nos-en més ràpidament i més cohesionats; ho necessitem.

 

Àlex Goñi i Febrer

President de PIMEComerç

Xat de PIMEC
Selecciona un departament
Un moment si us plau.