Temps de canvis

Sí, estem en temps de canvis en el món del consum, la societat està explorant noves vies de compra, noves maneres de servir el client en les seves necessitats, i això, en la seva globalitat, està creant un nou model de relació entre el comerç i el client.

El comerç català sempre ha estat capdavanter a l’hora de situar-se al costat dels clients, procurant tenir en tot moment allò que han demanat. Ara, però, és diferent: no som nosaltres els que marquem la pauta, ni tan sols els clients; ara s'està imposant un nou model de relació que ens està portant a una situació que no teníem prevista. En aquest moment "l'anarquia" del consum és total i això no és bo per a ningú.

El comerç, com qualsevol activitat econòmica, ha de ser regulat, no podem deixar que diferents formats comercials juguin tots a la mateixa lliga. Si deixem que això es consolidi, ja sabem que guanyaran els més potents econòmicament. Cal estructurar clarament els diferents formats comercials i legislar de manera diferenciada per a uns i altres.

L'allau d'impostos que ens venen a sobre, amb l’excés de burocràcia que això comporta, dona a entendre que les diferents administracions no conceben el petit comerç com una responsabilitat de país, de model de societat, d'entramat de cohesió territorial, i això és molt preocupant.

La desertització comercial ja és un fet, evidentment ara comença pels pobles més petits, més de 95 a tot Catalunya, però també a molts barris de les nostres ciutats ja hi podem veure carrers mancats de comerç. Sí, és una desaparició lenta i callada però cada dia més evident.

Calen mesures ja, segurament no sols de comerç. Els canvis són aquí i cal entendre'ls per mirar de positivar-los, ens cal treballar plegats per afavorir que els petits comerços puguin desenvolupar la seva activitat atenent a la seva dimensió. Cal escoltar la veu del petit comerç.

 

Àlex Goñi  i Febrer
President de PIMEComerç

Xat de PIMEC
Selecciona un departament
Un moment si us plau.