Fer Pasqua abans de Rams

Anys enrere es deia "Fer Pasqua abans de Rams" quan una noia quedava embarassada abans de casar-se. Avui en dia, en què sortosament la llibertat de tothom per fer el que vulgui és palesa, aquest refrany s'aplica a aquelles accions en què l’ordre de les coses s'ha posat malament, és a dir, en un ordre invers. Això és el que fem amb el Black Friday, una bona idea als EUA però amb una transposició errònia i maldestra a casa nostra.

A Catalunya ho teníem perfectament muntat: la venda al mes de desembre, la més potent de l’any, i unes rebaixes fortes després de Reis que allargaven quasi tot el gener amb bones vendes. Anys enrere, en acabar el gener venia el mes blanc, el febrer, dedicat a vendre amb diferents incentius roba per a la llar, però de mica en mica va anar desapareixent.

Està bé que els comerciants aprofitem casos d'èxit vinguin d'on vinguin; en aquest cas, el Black Friday, posat a finals de gener seria molt més positiu que ara, en què no fa altra cosa que distreure els clients abans de la millor venda de l’any.

Sé que avui parlar de treballar en conjunt per millorar és, en el sector del comerç, una utopia, un miratge, però ho hem d'intentar. Des de PIMEComerç som conscients que s'han de fer accions que millorin el moment actual.

Estic convençut que encara hi som a temps, molts comerciants estan preocupats pel futur i no només els petits.

Cal parlar entre nosaltres i amb l’Administració, cal recuperar el valor de la nostra manera de fer comerç, cal adquirir compromisos de futur que no ens deixin en mans de les grans multinacionals, siguin territorials o online.

Encara hi som a temps si creiem en nosaltres, si creiem que la nostra ascendència amb els nostres clients és forta, i, evidentment, si estem atents a allò que fan arreu per poder millorar les nostres estratègies.

Això sí, mirant sempre de fer-ho d'una manera intel·ligent, no com ara.

 

Àlex Goñi  i Febrer
President de PIMEComerç

Xat de PIMEC
Selecciona un departament
Un moment si us plau.