Reflexions

Dilluns vaig ser convidat a una taula rodona d’unes jornades organitzades per Edificis Positius, un projecte engrescador tutelat pel Departament de Treball, Afers Socials i Famílies. És un projecte molt bonic que recull aspectes solidaris per una convivència organitzada i un camí cap al bé comú. El projecte el lidera en Josep Maria Canyelles, home de reconegut prestigi en els camps de la responsabilitat social i de la sostenibilitat; l'acte el va cloure el conseller Chakir el Homrani, home afable i molt proper, que va destacar la importància de les transformacions socials per vetllar pel benestar de la gent; si no, no s'entendrien.

El fet és que la sala gran del Palau Macaya era plena de gent interessada a conèixer dins d'aquest context el que els diferents ponents podíem dir. Jo evidentment vaig reflexionar entorn del comerç i entenent la felicitat de les persones com a fita màxima de les nostres realitzacions. Si no fos així, no valdria la pena treballar pel bé comú ni comparar la idea d'Edificis Positius amb la tasca social que fa el petit comerç, l'esforç de convertir números, estadístiques i inventaris en persones; és a dir, la persona com a centre dels nostres comerços, físicament, veient qui tenim davant. Això ens converteix als petits comerços en comerços humans, propers, i ens allunya de la tendència induïda d'avui de creure amb fe cega en l'e-comerç i en el fet que ha de ser la nostra salvació.

És evident que no hem de tornar enrere, no, però sí que hem de rescatar tot allò que teníem fa uns anys i que ens feia feliços. La il·lusió i la felicitat ens han d’ajudar a tirar endavant en els moments difícils. Crec que Edificis Positius ens marca un camí; segurament n’hi ha d'altres, cerquem-los.

 

Àlex Goñi  i Febrer
President de PIMEComerç

Xat de PIMEC
Selecciona un departament
Un moment si us plau.