Violència impotent

Aquest passat agost a la seu de Pimec vam tenir unes visites poc agradables que, aprofitant la foscor de la nit, ens van pintar a la façana “Más manteros, menos maderos. Solidaritat amb els manters”, i amb una eina contundent van intentar trencar els vidres de l’entrada.

L'atac es va produir en resposta a un magnífic informe que a PIMEComerç vam fer posant en relleu d'una manera clara la importància econòmica, negativa, que té la venda del top manta a la ciutat de Barcelona. En cap cas parlem de colors de pell, ni molt menys assenyalem cap col·lectiu humà com a únic responsable; nosaltres parlem d'il·legalitats, de pèrdues dels comerciants de Barcelona i de permissivitat normativa. Per això creiem que la resposta violenta que vam tenir a l’agost ens certifica que l'informe va ser encertat.

És evident que quan algú utilitza la violència per fer valdre les seves raons davant un altre que ha mostrat un estudi raonat és que no té arguments per rebatre’l i només la ràbia i la violència, no els arguments, li són vàlids.

Nosaltres confiem sempre que els nostres polítics, tots, estiguin al costat de la llei i la facin respectar, tant aquells que tinguin responsabilitats al Govern, als ajuntaments, a les diputacions i al Parlament com aquells que, dins els seus propis partits, treballen pel bon funcionament de la societat.

Som conscients que no tothom pensa igual en relació al tema del top manta, però d'entrada hi ha un aspecte que, segurament de manera interessada, s'ha fet servir: el racisme; i no, no és racisme, és incompliment de normatives, és vulneració de lleis, és venda de productes il·legals, és frau a hisenda i a la seguretat social i moltes coses més; per tant, cada cosa al seu lloc.

Esperem que la violència impotent de l’agost passat no es torni a produir, no és gens positiva per als que defensen el top manta.

 

Àlex Goñi  i Febrer
President de PIMEComerç

Xat de PIMEC
Selecciona un departament
Un moment si us plau.