Comerç i Mercats

Doncs sí, la Sra. Montserrat Ballarín tornarà a tenir la responsabilitat del comerç i dels mercats de Barcelona. Trobo un xic estrany que Turisme, que a Barcelona va tan lligat al comerç i la restauració, no estigui sota la seva regidoria. Ara era el moment d’ajuntar-ho tot, però encara és aviat per parlar de coses que segurament tindran una explicació convincent.

En l'etapa anterior, quan ja varen tenir les mateixes responsabilitats, i també sense el turisme, una de les idees que proposava el grup socialista era ajuntar comerç i mercats en una sola gerència, i suposo que sota una única direcció política. Això a la gent de mercats no ens va agradar gens, per a nosaltres era tornar enrere, per alguna cosa es va crear l'Institut de Mercats, precisament per diferenciar dues tipologies de comerç. El resultat ha estat, al llarg dels anys, un èxit; la remodelació dels mercats que l'Institut ha portat a terme ha estat magnífica i ara, amb l’arribada segura dels APEUS, probablement solucionarem el comerç de carrer si és que arribem a temps i queden botigues, ja que el tancament de comerços és alarmant. Ara crec que seria intel·ligent, abans de tornar a aplicar aquesta fusió, fer una reflexió i escoltar. Està bé que es vulguin trobar eines per millorar la competitivitat del comerç de la ciutat, per això jo demanaria als responsables polítics del comerç, als quals sovint només els valen estudis costosos de gurus de la distribució comercial, que parlin amb els veritables gurus, els comerciants.

No cal dir que la ciutat ha estat mancada de solucions davant la degradació de l’espai públic: top manta, llauners, inseguretat, etc. Tot això afecta directament el comerç  i hem de trobar solucions. Nosaltres, PIMEComerç, estarem com sempre disposats a ajudar i col·laborar amb la regidoria de comerç, i també esperem que la regidoria sigui receptiva a les nostres opinions.

 

Àlex Goñi  i Febrer
President de PIMEComerç

Xat de PIMEC
Selecciona un departament
Un moment si us plau.