Ja tenim dades!

Doncs sí, després de molt de temps de parlar-ne, finalment hem publicat l'estudi sobre la incidència negativa, econòmicament parlant, del top manta a Barcelona. 

No ha estat fàcil, sis mesos treballant sense referents, fent treball de camp, segmentant i creuant diferents estadístiques i cercant diferents estudis fets per marques afectades per les còpies.

El resultat, ho he de dir, ens ha sorprès a tots per la magnitud de les xifres resultants; una cosa era parlar de percepcions i una altra molt diferent, veure negre sobre blanc: la realitat.

Sí, és cert que el volum de manters s'ha disparat sobre manera els darrers quatre anys, i que l'administració municipal ha de vetllar perquè això no passi, però també és cert que altres administracions també tenen la seva part de responsabilitat. Estem parlant de productes que venen d'arreu, que entren al nostre país pel port o per duana, que són transportats i emmagatzemats per tot Catalunya i que finalment trobem ocupant la via pública. 

Cal que, una vegada l'estudi és un fet, les diferents administracions que tenen a veure amb tot aquest procés treballin de manera conjunta per acabar d'una vegada amb aquest problema.

Els comerciants estem farts de veure com restauradors, floristes o botigues de fruita som multats sense cap consideració si sortim dels límits d'ocupació de via pública que tenim assignats i pagats, mentre que al seu costat els manters gaudeixen d'un tracte totalment diferent. Prou de mirar cap a una altra banda, ara ja tenim dades. Posem-nos a treballar tots plegats per erradicar el top manta de les nostres ciutats!

 

Àlex Goñi  i Febrer
President de PIMEComerç

Xat de PIMEC
Selecciona un departament
Un moment si us plau.