Sant Jordi

Oh!!!! Sant Jordi estimat, beneeix la nostra terra i tots els que hi són nats. Sí, Sant Jordi té moltes llegendes, rondalles, refranys, cançons, és un sant d'abast mundial i patró de molts països. Jo, però, avui vull parlar del nostre Sant Jordi, del nostre dia de Sant Jordi, perquè els catalans som, com tothom sap, un poble molt especial capaç de convertir un dia feiner en festiu per celebrar el nostre patró. Aquesta és la percepció que es transmet si algú de fora ens visita.

També convertim aquest dia en un dia únic; cada any ho és, ja que sempre tenim entre mans algun tema polític que li dona aquesta singularitat. No cal dir que aquest any el judici de Madrid fa que la dimensió sigui enorme, espectacular, i, per damunt de tot, sabem ajuntar sentiments, cultura i "calaix" d'una manera harmoniosa. Sí, perquè en el fons això del "calaix" té la seva importància, ens fa més feliços i també, per què no dir-ho, és un tret diferencial de la nostra manera de ser.

Avui que tot està dominat per les noves tecnologies, veure els ulls tendres d'una persona quan la seva parella li dona la rosa és un fet molt especial; quantes coses diu aquella rosa sense parlar, quantes promeses, quant d’amor. És un moment únic, irrepetible. Això només pot passar un dia de Sant Jordi, ho sabem bé. La tendresa d'un dia d'abril amb el seu clima temperat, la il·lusió de veure la llum a la cara de la persona que estimes quan li regales la rosa. A Catalunya no som ni millors ni pitjors, som diferents.

 

Àlex Goñi  i Febrer
President de PIMEComerç

Xat de PIMEC
Selecciona un departament
Un moment si us plau.