PIMEC i IP Europe s’alien per impulsar la innovació de les pimes

Col·laboraran en accions conjuntes per implementar la innovació en les pimes i compartiran informació sobre innovació, protecció d’IP i patents

Barcelona, 18 de maig de 2018. PIMEC i IP Europe han signat un acord per tal d’impulsar la innovació de les petites i mitjanes empreses. L’acord ha estat rubricat pel secretari general de PIMEC, Antoni Cañete i el president del Comitè de Pimes d’IP Europe, Rubén Bonet, després de l’acte celebrat a PIMEC sobre patents.

IP Europe és una organització europea, amb seu a Brussel·les, que agrupa i representa a empreses del sector de R+D i instituts de recerca d’Europa que tenen un fort compromís amb la innovació. A més, també té com a finalitat conscienciar els legisladors europeus i vetllar per la millora de la protecció de la propietat industrial. En aquest sentit, IP Europe ajuda als seus 34 membres, que aglutinen més de 360.000 patents, a estar informats de noves lleis relacionades amb innovació, conèixer legisladors que prenen decisions que els afecta, trobar programes de la UE que els ajudi a potenciar les seves patents i tenir una influència positiva en les polítiques europees que concerneixen a la seva inversió i patents.

Amb aquest pacte, la coalició europea d’organitzacions obre una nova etapa associativa a través de la qual buscarà incrementar la seva participació i visibilitat dins les diferents patronals europees i nacionals, com UEAPME, de la qual PIMEC ostenta la vicepresidència. A més, la coalició empresarial europea formarà part de qualsevol comitè sobre innovació de la patronal catalana.

La firma d’aquest acord implica que ambdues entitats col·laboraran en accions conjuntes per implementar la innovació en les pimes i compartiran informació sobre innovació, protecció d’IP i patents. Alhora, el conveni estipula que les dues associacions emprendran conjuntament accions de lobby en front de la legislació europea i nacional referent a la innovació.

Compartir: linkedin share button
Xat de PIMEC
Selecciona un departament
Un moment si us plau.