PIMEC y CIMALSA firman un convenio para acercar las pymes a los centros logísticos catalanes

Els presidents de CIMALSA i PIMEC Logística han signat un conveni de col·laboració perquè les pimes puguin conèixer i aprofitar millor els centres logístics que promou i gestiona l’empresa pública catalana. Les entitats també desenvoluparan la seva col·laboració en altres àmbits com la internacionalització, la gestió de polígons i l’estudi del sector logístic.

Barcelona, 21 de juliol del 2015. La patronal PIMEC i l’empresa pública catalana Centrals i Infraestructures per a la Mobilitat i les Activitats Logístiques SAU (CIMALSA) han subscrit un conveni de col·laboració que cobreix diferents àmbits. En primer lloc, el conveni donarà a conèixer i posarà a disposició de les pimes els diferents parcs logístics que gestiona CIMALSA arreu de Catalunya i que poden esdevenir una bona eina per a molts empresaris en un moment de recuperació de l’activitat.

En segon lloc, el conveni també preveu que ambdues entitats treballin conjuntament en projectes internacionals d’àrees logístiques arreu del món, on es pugui aplicar el coneixement de CIMALSA en gestió d’aquestes infraestructures i alhora serveixin de plataforma d’aterratge per a les pimes catalanes. Ja s’estudien projectes concrets a Rússia i Colòmbia. 

En tercera instància, PIMEC i CIMALSA posaran en comú les seves experiències en gestió de polígons industrials i parcs logístics, respectivament. Mentre CIMALSA gestiona sis grans plataformes logístiques arreu de Catalunya, PIMEC és responsable de l’administració de més de 20 polígons industrials.

En darrer terme, el conveni preveu que ambdues entitats estudiïn conjuntament el sector logístic, la seva realitat i les seves problemàtiques. Aquesta és de fet la missió primordial de la nova sectorial PIMEC Logística, creada al si de la patronal el passat mes de febrer. Per la seva banda, CIMALSA promou anualment un ampli estudi del sector conegut com Observatori de la Logística, les conclusions del qual s’han presentat recentment a PIMEC.

El president de PIMEC Logística Ignasi Sayol ha assenyalat que “amb aquest conveni, la nostra sectorial amplia les relacions amb entitats cabdals del sector per tal de treballar plegats, com es va fer amb el SIL al mes de juny i  avui amb CIMALSA”. Per la seva banda, el president de CIMALSA Damià Calvet ha destacat que “la presentació avui de l’Observatori de la Logística a la seu de PIMEC així com la signatura del conveni posen de relleu la voluntat de CIMALSA d’atansar-se a les pimes com a motors de l’economia i protagonistes del sector logístic”.

Compartir: linkedin share button
Xat de PIMEC
Selecciona un departament
Un moment si us plau.